Recepty > moučníky a dezerty > čokoládová zmrzlina
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 neslazené kondenzované mléko, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/3 hrnku kakaa, 2 šlehačky
Recept na přípravu:
Kondenzované mléko, oba cukry a kakao dáme do kastrůlku, pomalu zahříváme a mícháme, až k varu - vše se spojí a cukr se rozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Ušleháme obě šlehačky, lehce vmícháme do vychladlé směsi, nalijeme do mísy nebo krabiček a dáme zmrznout. Je lepší hmotu během mrazení vidličkou nejméně 2-3krát prošlehat, aby se netvořily krystalky a zmrzlina byla hladká.
Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Ovocný koláč upečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí meruňková zmrzlina
Čokoládová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.