Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 neslazené kondenzované mléko, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/3 hrnku kakaa, 2 šlehačky

Recept na přípravu:

Kondenzované mléko, oba cukry a kakao dáme do kastrůlku, pomalu zahříváme a mícháme, až k varu - vše se spojí a cukr se rozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.

Ušleháme obě šlehačky, lehce vmícháme do vychladlé směsi, nalijeme do mísy nebo krabiček a dáme zmrznout. Je lepší hmotu během mrazení vidličkou nejméně 2-3krát prošlehat, aby se netvořily krystalky a zmrzlina byla hladká.

Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Ovocný koláč upečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí meruňková zmrzlina

Recepty
Motto

Čokoládová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.