Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čokoládová domácí zmrzlina

Čokoládová domácí zmrzlina

Suroviny potřebné pro přípravu:

kelímek smetany ke šlehání, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládu na vaření, 300 ml mléka a 40 g neslazeného kakaa

Recept na přípravu:

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a přivedeme k varu. Postupně vmícháváme nalámanou čokoládu a kakao. Odstavíme a necháme zchládnout. V míse vyšleháme smetanu a smícháme s vychladlou kakaovou směsí. Nalijeme do plastové nádoby a zamrazíme.

Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Ovocný koláč upečeme.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Domácí majonéza z celých vajec

Recepty
Motto

Čokoládová domácí zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.