Recepty

Recepty > polévky > cibulačka bez vývaru

Cibulačka bez vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 3 kg cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžíce balzamikového nebo vinného octa (lze vynechat), červené víno, 300 g strouhaného sýra

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a 2 lžičkky soli. Cibuli necháme pod pokličkou prohřát, dokud z ní nezačne stoupat pára (asi 30 minut). Poté cibuli odkryjeme, zmírníme plamen a necháme dusit ve vlastní šťávě za občasného zamíchání. Tento proces může trvat až 3 hodiny. Pak přidáme trochu pepře. Mezi tím si předehřejeme troubu na 90 °C, do které dáme vysušit plátky bílého chleba nebo bagety. Když cibule získá jantarovou barvu a voda se úplně vyvaří, přidáme asi 6 hrníčků vody. Zvýšíme žár a přivedeme polévku k varu. Pak plamen opět ztlumíme. Přidáme sherry, ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Pokud je polévka příliš sladká, přidáme ocet. Pokud chceme docílit ještě výraznější chuti, přidáme červené víno. Zapneme gril v troubě. Polévku nalijeme do žáruvzdorných misek, navrch položíme krajíčky chleba a posypeme je sýrem. Pod grilem necháme sýr rozpustit a zhnědnout. Podáváme ještě teplé.

Další recepty:
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová česnečka se stroužkem česneku pro zvýraznění chuti.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Toskánská cibulačka

Recepty
Motto

Cibulačka bez vývaru přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.