Recepty > polévky > chřestový krém se žloutkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g čerstvého chřestu, 40g másla, 50g hladké mouky, 1dl mléka, 1 žloutek z vejce, muškátový květ, pepř, masox, pažitka, sůl, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Z omytého chřestu sloupněte vlákna. Osm chřestových hlaviček ponechejte na ozdobu. Zbytek nakrájejte na špalíčky dlouhé asi jeden centimetr, hned je nasypte do půl litru vařící osolené vody a uvařte doměkka. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, vmíchejte muškátový květ a mletý pepř, zalijte zbývající vodou, rozšlehejte a povařte 20 minut. Chřest s vlastním vývarem a polévkou rozmixujte, doplňte mlékem, solí a kořením a přihřejte do varu. Do polévky vmíchejte žloutek rozšlehaný ve lžíci mléka, hned nalijte na talíře, do každé porce vložte dvě chřestové hlavičky, posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.
Další recepty:
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu
Chřestový krém se žloutkem má své chuťové kouzlo.