Recepty

Recepty > polévky > chřestová polévka s pórkem

Chřestová polévka s pórkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

40g másla, 40g hladké mouky, 1 svazek chřestu, 1 malý pórek, sůl, mletý sušený muškátový květ, 1/8 litru mléka, 1 kostka zeleninového masoxu

Recept na přípravu:

Z připraveného másla a hladké mouky vytvořte jíšku, kterou zalijte vodou, osolte a za častého míchání nebo prošlehávání nerezovou metlou vařte přibližně 20 minut. Po tomto důkladném povaření přidejte mléko a polévku opět uveďte do varu. Rozvařte v ní rozdrobený masox a dochuťte ji mletým muškátovým květem. Chřest i pórek očistěte a omyjte. Pokud je chřest delší, překrojte jej na polovinu nebo nakrájejte na špalíčky. Kratší kousky ponechejte vcelku. Zelenou část pórku odřízněte a jemně nakrájejte na kolečka, většinu přidejte spolu s chřestem do vroucí polévky, povařte již jen deset minut a nakonec na ozdobení přidejte čerstvá kolečka zbylého pórku. Podávejte s nasucho opečeným tmavým chlebem.

Další recepty:
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu

Recepty
Motto

Chřestová polévka s pórkem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.