Recepty > moučníky a dezerty > chlebový pudink
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce rozstrouhaného chleba, 4 žloutky, 60 g cukru, 50 g másla, citrónová kůra, na špici nože skořice, sníh ze 4 bílků
Recept na přípravu:
Tvrdý chléb nastrouháme a prosejeme. Máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého tření přimíchám jeden žloutek po druhém. Potom přidáme polovinu chleba, koření a po částech tuhý snih z bílků, který zasypáváme zbylým chlebem. Pudink dáme do dobře vymazané, nastrouhaným chlebem vysypané formy a vaříme v páře 1 hodinu. Podáváme s vinnou pěnou.
Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžová kaše
Chlebový pudink vykouzlí na stole lahodnou chuť.