Recepty > polévky > chlebové nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu chlebových nočků bude potřeba: 30g másla, 1 cibule, 1 vejce, 3 lžíce strouhaného chleba, 3 lžíce smetany, sůl, muškátový květ, strouhanka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle orestujeme dozlatova cibuli a chleba, necháme vychladnout, přidáme vejce, smetanu, muškátový květ a sůl. Podle potřeby zahustíme strouhankou, dáme na 1 hodinu do lednice a poté vykrajujeme lžičkou malé nočky, které zaváříme do vroucí polévky.
Další recepty:
Krupicové nočky se hodně navařují.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky která musí vřít.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Sýrové nočky do polévky
Chlebové nočky mají své chuťové kouzlo.