Recepty

Recepty > polévky > česnečka se šlehačkou

Česnečka se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce oleje, 6 stroužků česneku, lžička drceného kmínu, pepř, špetka kari koření, kostka bujonu, sůl, smetana ke šlehání, 2 lžíce mouky, svazek petrželky, 4 krajíce opečeného chleba

Recept na přípravu:

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek, přidáme drcený kmín, pepř, kari koření a bujon. Zalijeme vodou a povaříme. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě krátce povaříme. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s opečeným chlebem.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Rychlá rajská omáčka s knedlíky.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Česnečka se šlehačkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.