Recepty > polévky > česnečka s párkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Připravíme jíšku ze 3 dkg sádla a 3 dkg hladké mouky, zalijeme ji tři čtvrtě litrem vody, stále mícháme a rozvaříme, pak přidáme asi 4 stroužky lisovaného nebo utřeného česneku, jeden na kolečka nakrájený párek, osolíme, dochutíme maggim, povaříme a nakonec zahustíme dobře rozkvedlaným vajíčkem, stáhneme z ohně a necháme chvíli dojít. Chuť můžeme umocnit ještě syrovým česnekem, sekaná petrželka dílo dozdobí.
Další recepty:
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Jitrnicová polévka
Česnečka s párkem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.