Recepty > polévky > česnečka po staročesku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g brambor, 10 stroužků česneku, 50 g husího sádla nebo másla, 2 vejce, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Česnek jemně pokrájíme a na rozehřátém sádle nebo másle do růžova osmahneme. Poté zalijeme vodou z brambor, přidáme uvařené propasírované brambory, sůl a pepř. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, který po lžičkách přidáváme do polévky, kterou těsně před tím odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme vaječné žloutky rozšlehané s trochou prochladlé polévky.
Další recepty:
Králičí polévka s nudlemi z přední části králíka.
Boršč se strouhaným sýrem v mléku.
Pikantní česnečka s krajíčky chleba.
Polévka z kuřecích křídel s pórkem a kari kořením.
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Zeleninový boršč připravíme ze zelí, řepy a dalších druhů zeleniny.
Kuře po staročesku naporcujeme na čtvrtky, které zbavíme kůže...
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Couračka z kyselého zelí které vaříme v osolené vodě.
Ruský boršč je připraven z hovězího masa.
Polévka z kuřecích krků
Ochutnejte recept česnečka po staročesku.