Recepty > polévky > čertovská ovarovice
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Uvaříme 50 g krup. Do jiné vody dáme vařit čtvrtku vepřové hlavy, jazyk, kousek srdce, přidáme půl cibule, 1-2 oloupané stroužky česneku a několik kuliček pepře. Asi za tři čtvrtě hodiny přidáme kousek vepřových jater a společně dovaříme do měkka. Maso a droby nakrájíme, přidáme uvařené kroupy a zalijeme přecezeným vývarem. Sypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Fazolačka
Čertovská ovarovice přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.