Recepty

Recepty > polévky > celerová polévka s uzeným masem

Celerová polévka s uzeným masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

250g uzeného masa (libový bůček, krkovice apod.), 1 cibule, 1/2 celeru, olej nebo sádlo, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé mleté papriky, 2 větší brambory, sůl

Recept na přípravu:

Uzené maso uvaříme doměkka, vyjmeme a dáme si jej zatím stranou.

Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný celer a smažíme, až celer trochu zrůžoví a rozvoní se. Poté přidáme mouku, obě mleté papriky, promíchneme a za stálého míchání nebo šlehání metličkou zalijeme vývarem. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Poté přidáme uvařené maso, celerovou polévku dochutíme a odstavíme.

Další recepty:
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Krémová celerová polévka s nivou se podává ozdobená petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Couračka z kyselého zelí do které přidáme rozpuštěné máslo.
Babiččina zelňačka chutná s rozšťouchanými brambory.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Koprová omáčka od babičky kterou podáváme s kouskem vařeného hovězího masa.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Celerová krémová polévka

Recepty
Motto

Celerová polévka s uzeným masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.