Recepty > polévky > celerová krémová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g středně velkého celeru, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1/2 kelímku smetany na šlehání, citrónová šťáva, pepř, sůl, cukr, petrželka
Recept na přípravu:
Celer nakrájený na kostičky vařte v 500 ml vody asi 20 minut. Sceďte, vývar dejte stranou a celer rozšlehejte. Zahřejte tuk a osmahněte na něm mouku. Za stálého míchání přilijte do růžové jíšky částečně vychladlý celerový vývar a nechejte 5 minut povařit. Vmíchejte celerové pyré a smetanu. Nakonec polévku ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem a cukrem, ozdobte nakrájenou petrželkou.
Další recepty:
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Smetanová celerová polévka
Celerová krémová polévka má své chuťové kouzlo.