Recepty

Recepty > polévky > bůčková kapustnica

Bůčková kapustnica

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 kg kysaného zelí, 1 kg libového bůčku, 0,5 kg vepřové plece, menší uzené koleno, 1 kg uzených kostí, 3 čabajky, 3 větší cibule, hrst sušených hub, 5 sušených švestek, sůl

Recept na přípravu:

Nakrájíme cibuli a necháme podusit na trošce oleje v hrnci (cca 15ti litrovém), ve kterém chceme vařit kapustnici. Vepřové maso a vykostěný bůček nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibulku. Mírně osolíme a opepříme. Když je to tak napůl udušené přidáme kysané zelí včetně láku, uzené kosti a kost od bůčku. Přidáme hrst sušených hub a sušené švestky. Navrch položíme čabajku v celku, aby se krásně uvařila. Zalijeme 0,5 litrem vody. Vše pomalu za občasného míchání vaříme. Do druhého hrnce si dáme do vody uvařit uzené koleno, přidáme nové koření (asi 3-4 ks) a celý pepř (5 ks) a 2-3 bobkové listy. Když je koleno uvařené vybereme z vody na talíř, obereme maso, nakrájíme a dáme do hrnce se zelím. Vývar z kolena přilijeme dle potřeby do hrnce k zelí. Uzené a vepřové kosti po uvaření rovněž obereme. Obrané maso i uvařenou čabajku nakrájíme a vrátíme zpět k zelí.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá rajská omáčka s knedlíky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Slovenská kapustnica

Recepty
Motto

Bůčková kapustnica má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.