Recepty > moučníky a dezerty > buchta se zakysanou smetanou a pudinkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 1/2 hrnku oleje (100 ml), 1/2 hrnku mléka, 3/4 prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli
Recept na přípravu:
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozlijeme uvařený pudink. Na přípravu pudinku budeme potřebovat 1 litr mléka, 3 balíčky vanilkového pudinku a 6-7 lžic cukru. I s pudinkem dáme péct do předem vyhřáté troby na teplotu 180 °C asi 20-30 minut.
Horkou buchtu rovnoměrně pomažeme dvěma vaničkami (kelímky 250g) zakysané smetany. Posypat můžeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, kakaem, čokoládovými lupínky apod.
Další recepty:
Svítek s ovocem podáváme přelitý horkými borůvkami či jahodami.
Borůvkový koláč bez vajec s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Borůvkový koláč s tvarohem a želatinou necháme ztuhnout a nakrájíme.
Cuketová buchta se zakysanou smetanou kterou posypeme nastrouhanou čokoládovu tyčinkou.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Tiramisu z mascarpone bez vajec necháme vychladit v lednici.
Muffiny s ovocem pečeme v papírových košíčcích.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Buchta se zakysanou smetanou
Tuto lahodnou chuť přináší recept buchta se zakysanou smetanou a pudinkem.