Recepty > listové těsto > broskvové řezy
Potřebné suroviny:
1 balíček listového těsta (500 g), 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce moučkového cukru (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače
Postup přípravy:
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve scedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.
Další recepty:
Pikantní čína z kuřecího masa osmažená dozlatova.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Velikonoční mazanec posypeme mandlemi.
Párek v listovém těstě pečte dozlatova.
Jablečný kolač s listovým těstem pečeme asi 15 minut dozlatova.
Slané tyčinky z listového těsta posypeme kmínem.
Kuřecí pizza pečená 20 minut dozlatova.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Buchta s listovým těstem překrytá druhým rozváleným plátem.
Pizza těsto poklademe jakoukoliv náplní.
Zapékané klobásy v listovém těstě pečeme asi 45 minut.
Pizza z listového těsta posypané sýrem.
Sekaná v listovém těstě potřená vajíčkem.
Ananasová omáčka se smetanou
Broskvové řezy umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.