Recepty > polévky > bramborový svítek
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, 3 žloutky, 20 g krupice, sůl, kopr, 60 g prolisovaných vařených brambor, 10 g hladké mouky, sníh ze 3 bílků
Recept na přípravu:
V misce utřeme máslo se žloutky a solí, postupně přimícháme krupici, lžíci drobně sekaného kopru, prolisované brambory a mouku. Vše dobře zamícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme z obou stran na tuku v pánvi nebo ve vymazaném a krupicí vysypaném pekáči v troubě. Vychladlé krájíme na širší nudle nebo kostky a na talíři přelijeme polévkou.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Rizoto s drůbežími játry podlijeme omáčkou.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Piškotový svítek necháme vychladnout a nakrájíme.
Špenátová sedlina do polévky z protlaku.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vaječný svítek do polévky
Bramborový svítek přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.