Recepty

Recepty > polévky > bramborovo-koprová polévka

Bramborovo-koprová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 dkg brambor, 1/4 litru smetany, lžička kmínu, lžíce hladké mouky, lžíce sušeného kopru, 2 vejce uvařeno natvrdo

Recept na přípravu:

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a zalijeme teplou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem a před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.

Další recepty:
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na oleji.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová koprová omáčka

Recepty
Motto

Bramborovo-koprová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.