Recepty > moučníky a dezerty > bramborové lívance v troubě
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,3 kg brambor, 3 vejce, 200 g hladké mouky, 120 g másla, 120 g moučkového cukru, sůl
Recept na přípravu:
Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl. Po promíchání klademe těsto lžící na horký plech a rozetřeme na placku. Pečeme v troubě po obou stranách do zrůžovění. Na talíře klademe po čtyřech kusech na sebe, mezi jednotlivé vrstvy posypeme cukrem a potřeme rozpuštěným máslem. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova. Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Borůvková omáčka : rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Další recepty:
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Recept na rychlé lívance
Bramborové lívance v troubě vykouzlí na stole lahodnou chuť.