Recepty > polévky > bramborová polévka s brokolicí a tymiánem
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 ml vody, 2 kostky zeleninového bujónu, půl lžičky tymiánu, 1 ml sambal oelek, 4 brambory, 4 stroužky česneku nebo 1 cibule, 400 g brokolice, 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje, sůl a pepř, čerstvý tymián
Recept na přípravu:
Uvaříme vývar z kostky a přidáme tymián a sambal oelek. Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky, cibuli pokrájíme nahrubo. Omyjeme brokolici a pokrájíme ji na větší kousky. Brambory, cibuli a brokolici povaříme ve vývaru asi 10 minut. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Přidáme olej a ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Polévku posypeme čerstvým tymiánem. Polévku podáváme s bazalkovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z červené čočky se zázvorem dochucená pár kapkami citronové šťávy.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Bramborová polévka s koprem
Bramborová polévka s brokolicí a tymiánem má své chuťové kouzlo.