Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový koláč z celozrnné mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Drobenka: 6 lžic hnědého cukru, špetka mleté skořice, 3 lžíce celozrnné mouky, 6 lžic hrubé mouky, 3 lžíce másla
Náplň: 1 balíček vanilkového cukru, 2 vejce, 3-5 lžic hnědého cukru, 350 g měkkého tvarohu, 1 lžička čerstvě strouhané citronové kůry
Těsto: 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 150 g bílého jogurtu, 150 g hrubé mouky, 10 lžic oleje, sůl, 150 g hnědého cukru, 150 g celozrnné mouky
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou. Borůvkový koláč pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou.
Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Biskupský beránek pečený.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč z celozrnné mouky vykouzlí na stole lahodnou chuť.