Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový koláč s drobenkou na plech

Borůvkový koláč s drobenkou na plech

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto:
350 g hladké mouky
150ml mléka
1 kostky droždí
1 lžičky soli
4-5 lžic oleje
3 lžíce cukru
1 vejce
Navrch:
600 g borůvek
2 lžičky skořice
4 lžíce vlašských ořechů
Drobenka:
80 g tuku
150 g hrubé mouky
3 lžíce krupicového cukru

Recept na přípravu:

Do mísy nasypeme mouku a přidáme olej. Z droždí, mléka a trochu cukru si připravíme kvásek. Když kvásek vzejde, smícháme jej s moukou, přidáme rozšlehané vejce, sůl, cukr a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozprostřeme na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení a posypeme borůvkami, skořicí, cukrem a ořechy. Z uvedených přísad připravíme drobenku, nasypeme ji na koláč a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200°C asi 20 minut.

Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Biskupský beránek pečený.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou

Recepty
Motto

Borůvkový koláč s drobenkou na plech vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.