Recepty > polévky > boršč se strouhaným sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g zelí, 100 g zelených fazolek, 2 papriky, 200 g cukety, 2 rajčata, 1,5 litru hovězího vývaru, 1 lžíce másl, 1 lžíce hladké mouky, 1 hrnek mléka, 3 lžíce strouhaného sýr,sůl, pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Všechnu zeleninu s výjimkou rajčat nakrájíme na malé kousky, vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, přilijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit.
Další recepty:
Polévka česnečka je výborná.
Couračka z kyselého zelí které vaříme v litru osolené vody.
Zelňačka s klobásou kterou můžeme nahradit jinou uzeninou.
Zeleninový boršč připravíme ze zelí, řepy a dalších druhů zeleniny.
Asijská zázvorová polévka - mrkev nakrájíme na šikmé plátky...
Česnečka s brambory a pažitkou kterou nasypeme při podávání.
Rychlá rajčatová polévka - do vody přilijeme kečup a rozdrobíme 1 kostku masoxu.
Asijské nudle z kuřecích prsíček uvaříme podle návodu.
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Ruský boršč je připraven z hovězího masa.
Hrstková polévka
Ochutnejte recept boršč se strouhaným sýrem.