Recepty

Recepty > ruská kuchyně > bliny

Bliny recept

Potřebné suroviny:

100 g pšeničné mouky, 200 g pohankové mouky, kávová lžička sušených kvasnic, 3 vejce, 500 ml mléka, tuk na pečení, zakysaná smetana, kaviár

Postup přípravy:

Mouku promícháme s kvasnicemi, přidáme vejce a mléko a vymícháme dohladka. Pečeme malé lívanečky (bliny), které uchováváme v teple a podáváme potřené hustou smetanou a ozdobené kaviárem. Bliny jsou vhodné jako teplý předkrm.

Další recepty:
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Pirožky plněné masem mletým.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Pravá řecká musaka kterou osolíme podle chuti.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Ruský boršč s mletým masem

Recepty
Motto

Bliny jsou tradiční jídlo ruské kuchyně.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.