Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > blesková ovocná zmrzlina

Blesková ovocná zmrzlina

Suroviny potřebné pro přípravu:

600g zmrazeného ovoce, 1 dl neslazeného kondenzovaného mléka, moučkový cukr nebo med, citronová šťáva

Recept na přípravu:

Zmrazené ovoce rozmixujeme, přidáme cukr nebo med (s medem bude zmrzlina jemnější) a citronovou šťávu. Postupně přidáváme kondenzované mléko, vše dobře umixujeme dáme zmrazit do mrazničky. Těsně před ztuhnutím můžeme ještě jednou promixovat a odstranit tak drobné vodní krystalky.

Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Dip z avokáda a majonézy.
Ovocný koláč upečeme.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Mléčná rýže

Recepty
Motto

Blesková ovocná zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.