Recepty > polévky > bílý odvar
Suroviny potřebné pro přípravu:
Rozpis surovin na 1 litr hotového odvaru: 1 litr vody, 2 lžíce hladké mouky, šťáva z 1 citrónu, 2 lžičky soli
Recept na přípravu:
Bílý odvar - blanc - je vlastně druh kurbujónu, v němž vaříme některé potraviny (např. drůbeží droby, některé zeleniny apod.) aby vařením nezčernaly. Ve vodě rozpustíme mouku, přidáme šťávu z citrónu a sůl.
Další recepty:
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Houbový svítek se strouhankou.
Mléková polévka se strouháním které zavaříme.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Bramborový svítek k dochucení.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Borůvkový koláč s drobenkou
Bílý odvar přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.