Recepty > moučníky a dezerty > bábovka olejovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vejce, 250 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 ml oleje, 200 ml mléka + 2 lžíce, 2 lžičky citrónové nebo pomerančové kůry, 1 lžíce kakaa
Recept na přípravu:
V misce dobře promícháme žloutky s cukrem a olejem. Do této směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůrou, pak mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. 2/3 těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Do zbytku přidáme kakao a 2 lžíce mléka a dolijeme do formy. Pečeme asi 45 minut při 190°C. Hotovou bábovku pocukrujeme, případně můžeme polít libovolnou polevou.
Další recepty:
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Olejová bábovka
Bábovka olejovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.