Recepty > polévky > angreštová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 g másla, 50 g hladké mouky, sůl, 4 hřebíčky, 400 g angreštu, 250 ml mléka, cukr
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, přisypeme 20 g mouky a připravíme si světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme hřebíčky, omyté, stopek zbavené a rozmačkané angrešty a vaříme do změknutí. V mléce rozmícháme zbylou mouku, přilijeme do vařící polévky a necháme povařit. Hotovou polévku prolisujeme, přidáme podle chuti cukr a vychladnutou podáváme.
Další recepty:
Sýrová polévka s brambory.
Kuře po staročesku naporcujeme na čtvrtky, které zbavíme kůže...
Boršč se strouhaným sýrem v mléku.
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Pikantní česnečka s krajíčky chleba.
Rychlá sýrová polévka pro rychlou přípravu.
Česnečka posypaná petrželkou a sýrem.
Zeleninový boršč připravíme ze zelí, řepy a dalších druhů zeleniny.
Sýrová roláda se šunkou.
Česnečka po staročesku z husího sádla.
Polévka z kuřecích krků
Ochutnejte recept angreštová polévka.