Recepty

Recepty > vegetariánské > vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

150 g červené řepy, 200 g mrkve, 100 g celeru, 200 g kysaného zelí, 100 g petržele, 4 brambory, 2 cibule, 1 rajčatový protlak, 100 g uzeného tofu, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 lžička cukru krupice, sůl

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidáme rajský protlak, cukr, sůl a bobkový list. Zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené a 20 minut vaříme. Do druhého hrnce dáme vařit pokrájené kysané zelí, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu nastrouhanou nahrubo. Vaříme 20 minut a poté obsah obou hrnců smícháme, vyjmeme bobkový list a přidáme uzené tofu rozmixované v trošce vody. Necháme přejít varem a podáváme.

Další recepty:
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Recept na sojové mléko z bobů.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Boršč bez masa

Recepty
Vegetariánský boršč

Dozvíte se zde, jak se připravuje vegetariánský boršč.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.