Recepty

Recepty > vepřové maso > tlačenka z vepřové hlavy

Tlačenka z vepřové hlavy

Potřebné suroviny:

polovina vepřové hlavy, 3 nožky, 2 ledvinky, 2 kolena, 500 g plece, 1 srdce, pepř, sůl, majoránka, česnek, nové koření, bobkový list

Postup přípravy:

Vepřovou hlavu, nožky, kolena, ledvinky, srdce a plecko očistíme, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme cca 2 hodiny, až jde maso oddělit od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do zhruba 3 kg masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře a 15 stroužků prolisovaného česneku. Maso zalijeme vývarem, promícháme, naplníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.

Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí máme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.

Další recepty:
Vajíčková tlačenka plněná do sáčku a uvařená.
Zapečené kuřecí řízky s brambory na které naskládáme plátkový sýr.
Zabijačková polévka je ozdobená nasekanou petrželkou.
Vepřová krkovice pečená v alobalu se peče promíchaná s nasekaným česnekem.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Zapečené boloňské špagety necháme krásně zezlátnout.
Domácí cibulačka kterou při podávání rozdělíme do šálků.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Roláda z mletého bůčku chutná s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Vepřová žebírka na gril pozvolna grilujeme dozlatova.
Vepřové kotlety v alobalu pečeme 30 minut naplno, poté snížíme teplotu.
Domácí tlačenka s octem, s cibulí a chlebem.
Recept na drůbeží tlačenku

Recepty
Motto

Tlačenka z vepřové hlavy pohladí oko i chuť.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.