Recepty

Recepty > těstoviny > špagety carbonara se smetanou

Špagety carbonara se smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g špaget, 200 g pancetty nebo anglické slaniny, 1 vejce, 2 vaječné žloutky, 2 stroužky česneku, 80 ml smetany na vaření nebo na šlehání, strouhaný sýr (ideálně parmazán), sůl, pepř

Recept na přípravu:

Špagety uvaříme al dente. Mezitím nakrájíme pancettu nebo slaninu na kostičky a osmažíme na pánvi do zezlátnutí. V misce smícháme vejce, žloutky, smetanu, sýr a sůl s pepřem. Ke slanině poté přidáme česnek a minutu prosmažíme. Obsah pánve i misky poté přidáme k horkým těstovinám a dále již nevaříme. Dosáhneme tak toho, že se vejce prohřejí, ale nesrazí, získáme tedy dokonale krémovou konzistenci. Můžeme podávat s částí strouhaného sýra na posypání.

Další recepty:
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Koprovka s vejcem natvrdo.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Těstovinový salát s jogurtem a kuřecím masem nakrájeným na kostičky.
Těstovinový salát s jogurtem

Recepty
Motto

Jídlo skvělé chuti, které přináší recept špagety carbonara se smetanou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.