Recepty

Recepty > těstoviny > špagety carbonara podle rozeného Itala

Špagety carbonara podle rozeného Itala

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 žloutky, olivový olej, 100 g špaget, 2 stroužky česneku, 10 dkg anglické slaniny nebo šunky, čerstvá petrželka, strouhaný sýr parmezán, sůl, čerstvá bazalka

Recept na přípravu:

Špagety uvaříme za občasného promíchání, aby se nám nepřilepily, aby byly al dente. Poté špagety scedíme přes síto tak, aby nám zbyla uvařená voda, kterou zachytíme v hrnci.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme pokrájenou šunku či anglickou slaninu, dále přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a zhruba 1-2 minuty restujeme na mírném ohni. Poté přidáme na pánev uvařené špagety a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme ke špagetám 25-35 ml slité vody ze špaget a promícháme. Přidáme 2 vaječné žloutky a velice rychle promísíme se špagetami, aby se nám žloutky na ohni neuvařily. Vsypeme strouhaný parmazán a znovu promícháme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.

Italské špagety carbonara podává Ital s čerstvě nasekanou petrželkou a na závěr je posype strouhaným parmezánem.

Další recepty:
Tagliatelle se smetanovou omáčkou - slaninu vložíme na rozpálenou pánev...
Italské špagety posypeme parmezánem.
Smetanové tagliatelle posypané parmezánem.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou - maso nakrájíme na kostičky...
Těstoviny s kuřecím masem - kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Italské těstoviny se špenátem z listů.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem si připravíme naslano.
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou kterou připravíme za dvou druhů sýra.
Špagety s mletým masem

Recepty
Těstoviny

Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept špagety carbonara podle rozeného Itala.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.