Recepty

Recepty > houby > smetanová omáčka s hříbky

Smetanová omáčka s hříbky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hříbků, 175 g anglické slaniny, 300 ml tučné smetany, 1 cibule, 1 lžíce kvalitního olivového oleje, mletý černý pepř, sůl, hrst čerstvé petrželky

Recept na přípravu:

Na nudličky nakrájenou anglickou slaninu nasypeme na rozpálený olivový olej a necháme ji vyškvařit. Po několika minutách přidáme očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme očištěné, opláchnuté a okapané houby, opečeme je, poté vmícháme smetanu (musí mít pokojovou teplotu) a nesekanou čerstvou petrželku. Přivedeme k varu a necháme chvíli vše probublávat, snížíme teplotu zdroje a vaříme ještě nejméně 5 minut, aby se omáčka lehce zredukovala. Nakonec omáčku okořeníme pepřem a osolíme.

Další recepty:
Smetanová omáčka s nivou a šlehačkou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Dršťková polévka z kotrče se zázvorem.
Hříbky na smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla Smetanová omáčka s hříbky.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.