Recepty

Recepty > ryby > ragú ze štiky po šumavsku

Ragú ze štiky po šumavsku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

900 g vykostěného štičího masa, sůl, pepř, citronová šťáva, 2 stroužky česneku, 80 g másla na pečení a trochu vývaru, 400 g čerstvých hub nebo žampionů, 50 g másla, 40 g cibule, 4 vejce, pažitka

Postup přípravy:

Štičí maso nakrájíme na kousky velké asi jako bramborové hranolky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, posypeme jemně sekaným česnekem a v rozehřátém másle prudce osmažíme, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 4 minuty podusíme. Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájené houby, pokapeme citrónovou šťávou a asi 15 minut dusíme, odpaříme šťávu, přidáme osolená, rozšlehaná vejce a pepř a mícháme na ohni až směs zhoustne jako kaše. Štičí ragú upravíme na talíře, povrch pokryjeme houbami s vejci a posypeme jemně sekanou pažitkou nebo petrželkou.

Další recepty:
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Kuřecí ragú se smetanou.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Smažená cibule ke kaši.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Telecí ragú s chřestem dochutíme citronovou šťávou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kapr v alobalu na grilu

Recepty
Smažená štika

Recept, podle kterého připravíte pokrm ragú ze štiky po šumavsku.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.