Recepty > polévky > polévka z hlávkového salátu s rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g hlávkového zelí, 50g zelené papriky, 100g rajčat, 40g sádla, kousek cibule, 20g hladké mouky, pepř, sůl, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Očištěné zelí a papriky pokrájejte na čtverečky, osmažte na drobně pokrájené, na sádle zpěněné cibuli, zaprašte moukou, opět osmahněte, zalijte vodou a přiveďte k varu. Do polévky vložte pokrájená rajčata, sůl, pepř a vařte za občasného míchání, až zelenina změkne.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš povaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Polévka z hlávkového salátu s vajíčkem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Zelňačka z hlávkového zelí recept
Polévka z hlávkového salátu s rajčaty má své chuťové kouzlo.