Recepty

Recepty > kuře > perkelt z kuřecích stehen

Recept na perkelt z kuřecích stehen

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 kuřecí stehna, 100 g másla, olej, 2 cibule, 200 ml smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce mleté sladké maďarské papriky, sůl, mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené zelené a žluté papriky), 2 rajčata, 100 g zakysané smetany

Postup přípravy:

Vykostěná kuřecí stehna naporcujeme, osolíme, opepříme a osmažíme zprudka z obou stran na rozehřátém oleji. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut dusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, solíme, pepříme. Rajčata bez semen a papriky vyjadřincované nakrájíme na větší kostky, prudce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou, dozdobíme restovanou zeleninou.

Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Smetanová koprová omáčka ze sekaného kopru.
Kuře na pivu podáváme s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Játrová pomazánka na topinky.
Vepřové nudličky s houbami a vařenou rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Hořčičné kuře dáme dopéct do trouby.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí paštička

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm perkelt z kuřecích stehen.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.