Recepty > hovězí maso > pašerácký guláš
Na tento recept budete potřebovat:
750g předního hovězího masa nebo kližky, 2 velké cibule, olej, 2 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, kmín, 2 lžíce rajčatového protlaku, majoránka, hladká mouka, 250g jemných párků, 150g žampionů+kousek másla, 250g sterilovaného paprikového salátu
Postup přípravy:
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme na kousku másla.
Na rozpáleném oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, posypeme mletou paprikou, orestujeme (krátce, aby paprika nezhořkla) a zalijeme trochu vodou. Přidáme sůl, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, majoránku a dusíme doměkka. Necháme vodu úplně vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujeme a znovu podlijeme vodou. Přidáme žampiony, na kolečka nakrájené párky a překrájený okapaný paprikový salát. Krátce povaříme a podáváme.
Pašerácký guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí maso na houbách
Pašerácký guláš okouzlí svou chutí.