Recepty

Recepty > kuře > paprikové kuře se smetanou

Recept na paprikové kuře se smetanou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 litr vývaru z kuřete, 500 ml smetany ke šlehání, 1 cibule, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Kuře očistíme, omyjeme a dáme ho vařit. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a obereme maso, které nakonec vložíme do hotové omáčky. Rozehřejeme lžíci sádla, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku, orestujeme, podlijeme vývarem, přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a 15 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a opět chvíli povaříme. Poté omáčku přecedíme přes cedník do jiného hrnce a dochutíme solí. Nakonec do omáčky vložíme obrané maso z kuřete.

Paprikové kuře podáváme s houskovým knedlíkem.

Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Paprikový guláš z vepřového plecka - maso nakrájíme na kousky...
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Sojové mléko z bobů.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou ke šlehání.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Smetanová žampionová polévka s brambory.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Smetanová kuřecí polévka

Recepty
Paprikové kuře

Recept, podle kterého připravíme pokrm paprikové kuře se smetanou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.