Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > nadýchaný perník

Recept na nadýchaný perník

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 čokoládový pudink, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce citronové kůry, 3 lžíce povidel nebo marmelády, 1 lžička mleté skořice, hrst pokrájených ořechů

Recept na přípravu:

Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme sypké suroviny, ve druhé rozšleháme suroviny tekuté, které poté vmícháme do sypkých. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 160 °C, ve které pečeme cca 40-50 minut. Když je nadýchaný perník pečený, pocukrujeme ho nebo polijeme čokoládou.

Další recepty:
Medový chlebíček s ořechy upečeme a překlopíme na kuchyňskou mřížku.
Tiramisu je italská pochoutka.
Mascarpone krém připravíme ze šlehačky.
Ovocný koláč z ovoce dle chuti.
Ořechová bábovka s marmeládou různého druhu.
Koláč se švestkami - vypracujeme tuhé těsto...
Medová marináda na maso.
Tiramisu z mascarpone s piškoty máčenými v kávě.
České buchty ochutí rozmanité náplně.
Tiramisu z pomazánkového másla je český recept.
Arašídová bábovka

Recepty
Nadýchaný perník

Toto lahodné jídlo přináší recept na nadýchaný perník.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.