Recepty

Recepty > houby > nadívaní smrži

Nadívaní smrži recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g smržů, 200 ml smetany, 2 vejce, na nádivku potřebujeme: 2 - 3 housky, 200 ml mléka, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, strouhanka, 1 játrová paštika, sůl, majoránka, muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Smržům uřízneme třeň tak, abychom mohli vzniklým otvorem naplnit dutou houbu nádivkou. Nádivku si připravíme tak, že housky nakrájené na kostičky namočíme v mléce. Vymačkáme z nich přebytečné mléko a umeleme na masovém strojku společně s cibulí a anglickou slaninou. Přidáme paštiku, 2 žloutky a koření. Směs promícháme a plníme jí přiravené smrže. Naplněné smrže vyložíme do pekáčku a 15 minut pečeme. Poté zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem a necháme dopéct do zlatova. Podáváme s brambory.

Další recepty:
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Nadívaná holoubata

Recepty
Nadívaní smrži

Ochutnejte recept nadívaní smrži.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.