Recepty

Recepty > kuře > medové kuře se zelím a žampiony

Recept na medové kuře se zelím a žampiony

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 kuřecí řízky, malá hlávka zelí, 100 g loupaných mandlí, 1 malá konzerva žampionů, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, 1 cibule, sůl, kari koření

Postup přípravy:

Na lžíci rozehřátého oleje osmahneme dorůžova mandle, přidáme med a na nudličky nakrájené kuřecí maso a smažíme, až začne maso chytat barvu. Poté přidáme sojovou omáčku, kari koření, žampiony bez nálevu, nadrobno nakrouhané zelí, sůl a podusíme, dokud maso nezměkne. Zelí by mělo zůstat poloměkké. Na závěr přimícháme na proužky nakrájenou cibuli, vypneme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít. Podáváme s hranolky nebo rýží.

Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Dušené žampiony s bambusem ze zeleninového vývaru.
Ořechová bábovka s marmeládou a jablkem.
Francouzské kuře s lilkem bazalkou a tymiánem.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Medová marináda na maso.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuřecí maso se žampiony a šunkou.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Medové kuře

Recepty
Medové kuře

Recept, podle kterého připravíme pokrm medové kuře se zelím a žampiony.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.