Recepty

Recepty > kuře > kuřecí plátky se zkaramelizovanou cibulí

Recept na kuřecí plátky se zkaramelizovanou cibulí

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

2 kuřecí plátky, 2 velké cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžička balzamikového octa, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka osmažíme na dvou lžících rozpáleného oleje. Poté plátky vyjmeme a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na proužky, rozpustíme si lžíci másla, na kterém cibuli při velmi nízké teplotě za častého míchání dusíme do změknutí, trvá to asi 10 minut. Poté cibuli přendáme do výpeku po kuřecím mase, zvýšíme teplotu a mícháme, až se cibule začne zabarvovat. Pak k cibuli přidáme lžíci cukru a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Nakonec přilijeme lžičku balzamikového octa a ještě chvíli smažíme. Cibule tak získá krásně hnědou barvu.

Další jídla:
Zapečené smažené kuře vložíme do předem vyhřáté trouby.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Hovězí plátky na houbách čerstvě nasbíraných.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Rychlé kuřecí plátky můžeme polít šťávou.
Smažená cibule po obou stranách do růžova.
Játrová pomazánka na topinky.
Kuřecí plátky na pórku

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky se zkaramelizovanou cibulí.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.