Recepty > kuře > kuřecí plátky pod sýrovou peřinou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 150 g strouhané goudy, 1 bílek, koření Adamova žebra, sůl, olej
Postup přípravy:
Kuřecí plátky mírně naklepeme, okořeníme, podle chuti osolíme, zakápneme olejem a necháme hodinku odležet. Poté plátky opečeme zprudka na pánvi s nepatrným množstvím oleje a přendáme na vymazanou zapékací misku. Bílek ušleháme se špetkou soli na sníh. Na opečená prsíčka navršíme sníh a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a zapečeme.
Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Zapečené mleté maso a bramborová kaše ze starších brambor.
Rychlé kuřecí plátky zapékáme asi 45 minut.
Selský řízek z kýty.
Kari kuře na grilu necháme nejprve alespoň 3 hodiny marinovat.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Nadívaný vepřový řízek podáváme s hranolky nebo bramborem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a klobásou.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
S hermelínem zapečené kuřecí plátky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky pod sýrovou peřinou.