Recepty

Recepty > kuře > kuřecí plátky pod sýrovou peřinou

Recept na kuřecí plátky pod sýrovou peřinou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 kuřecí plátky, 150 g strouhané goudy, 1 bílek, koření Adamova žebra, sůl, olej

Postup přípravy:

Kuřecí plátky mírně naklepeme, okořeníme, podle chuti osolíme, zakápneme olejem a necháme hodinku odležet. Poté plátky opečeme zprudka na pánvi s nepatrným množstvím oleje a přendáme na vymazanou zapékací misku. Bílek ušleháme se špetkou soli na sníh. Na opečená prsíčka navršíme sníh a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a zapečeme.

Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Zapečené mleté maso a bramborová kaše ze starších brambor.
Rychlé kuřecí plátky zapékáme asi 45 minut.
Selský řízek z kýty.
Kari kuře na grilu necháme nejprve alespoň 3 hodiny marinovat.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Nadívaný vepřový řízek podáváme s hranolky nebo bramborem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a klobásou.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
S hermelínem zapečené kuřecí plátky

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky pod sýrovou peřinou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.