Recepty

Recepty > kuře > kuřecí plátky na žampionech

Recept na kuřecí plátky na žampionech

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

2 kuřecí plátky, 50 g žampionů, 1 ks kuřecího bujonu, mletý pepř, sůl, máslo, olej, solamyl

Postup přípravy:

Kuřecí plátky naklepeme, zlehka osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Poté je vyndáme na talířek. Očištěné žampiony nakrájíme a lehce podusíme na rozehřátém másle (v jiné pánvi). Poté žampiony vyjmeme a vložíme do výpeku po mase, přilijeme vodu a přidáme bujon. Tuto směs povaříme, až se bujon rozpustí a ochutnáme - pokud je omáčka příliš slaná, přidáme opět vodu. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Na závěr přidáme maso a chvíli povaříme. Podáváme s rýží.

Další jídla:
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Vepřové maso na žampionech krátce před koncem vaření zahustíme jíškou.
Rychlé kuřecí plátky přelijeme šťávou.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu grilujeme na dřevěném uhlí.
Vepřová játra na zázvoru důkladně uzavřeme a pečeme v troubě.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuřecí nudličky na žampionech osmahneme, aby byla zelenina křupavá.
Grilovaná krkovice z roštu.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách podáváme s rýží.
Kuřecí plátky na zázvoru

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na žampionech.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.