Recepty

Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky na bílém víně

Recept na kuřecí čtvrtky na bílém víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 100 ml bílého vína, 80 g oleje, 40 g másla, 1 velká cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, grilovací koření, 1 citron, sůl

Postup přípravy:

Kuře rozdělíme na čtvrtky, které osolíme, poprášíme grilovacím kořením a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli společně s rajčatovým protlakem a mírně podlijeme horkou vodou, případně vývarem z masa či kostí a pod pokličkou kuře podusíme doměkka. Občas se podíváme, zda potřebuje kuře obrátit a podlít. Před koncem zalijeme bílým vínem a zakapeme šťávou z citronu, na kuře poklademe plátky másla a ještě chvilku podusíme.

Další jídla:
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Labužnický šašlik z telecích jater.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Sojové mléko z bobů.
Kuřecí křídla v marinádě s omáčkami dvou barev ogrilujeme.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Jemné kokosové vánoční cukroví zdobíme polevou nebo čokoládou.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Kuřecí čtvrtky v marinádě

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí čtvrtky na bílém víně.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.