Recepty

Recepty > kuře > kuře s citronovou nádivkou

Recept na kuře s citronovou nádivkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 citron, 2 stroužky česneku, 6 lístků šalvěje, lžíce másla, lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Kůru z citronu ostrouháme, z poloviny citronu vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme najemno. Kuře naplníme směsí z najemno nakrájeného česneku, 4 lístků šalvěje a nakrájeného citronu a zašijeme nebo uzavřeme párátky. Máslo rozehřejeme s olejem, přidáme 2 lístky šalvěje a citronovou kůru. Touto směsí kuře potřeme a v troubě pečeme hodinu při 200°C. Po hodině kuře obrátíme, pokapeme citronovou šťávou a pečeme ještě dalších 15-20 minut.

Další jídla:
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře s citronem a pepřem i trochou medu.
Citronová polévka s rýží a vajíčkem.
Kuřecí stehna marinovaná v pivu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Ananasová buchta namazaná polevou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Kuřecí maso na celeru

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s citronovou nádivkou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.