Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené na lilku

Recept na kuře pečené na lilku

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, olivový olej, sůl, bazalka, majoránka, oregano, 2-3 lilky, 4 cibule, 4 rajčata, 6-7 brambor, 10 žampionů

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na čtvrtky, naložíme do olivového oleje se solí a kořením a necháme uležet. Do pekáčku poklademe ve vrstvách na kolečka nakrájený lilek, brambory, cibuli, na čtvrtky nakrájená rajčata a žampiony. Tuto vrstvu zastříkáme olivovým olejem a okořeníme. Poklademe druhou vrstvu a znovu okořeníme a zakápneme olejem. Nahoru položíme maso. Pečeme přiklopené přibližně 90 minut při teplotě 200 stupňů. Poslední půlhodinu můžeme péci odkryté.

Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Rajská omáčka z kečupu je rychle hotova.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží
Rýže s vepřovou panenkou podáváme posypanou řeřichou.
Francouzské kuře s lilkem bazalkou a tymiánem.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuřecí prsíčka na zelí pečeme v troubě.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kedlubnové zelí s hovězím masem okyselíme octem.
Kuřecí čtvrtky na zelí

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře pečené na lilku.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.