Recepty

Recepty > kuře > kuře a la bažant

Recept na kuře a la bažant

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl, 2 lžíce koření divočina, lžička grilovacího koření, nebo koření na kuře, hrnek vývaru ze slepičího bujónu, lžička hladké mouky

Postup přípravy:

Kuře očistíme, osolíme, okořeníme, do břišní dutiny vložíme nakrájenou cibuli a lžíci na proužky nakrájené slaniny, zbytek slaniny vyškvaříme. Kuře položíme do pekáče na vyškvařenou slaninu, podlijeme šálkem bujonu a v předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova za občasného potírání máslem a obracení. Pečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Napečenou šťávu seškrábeme a rozvaříme. Porce kuřete podlijeme touto šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

Další jídla:
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Tagliatelle s mořskými plody, česnekem a chilli.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou z nivy.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové řízky zapečené ve smetaně podáváme s různě upravenými brambory.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Provensálské kuře

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře a la bažant.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.