Recepty

Recepty > těstoviny > kolínka se slaninou a červeným zelím

Kolínka se slaninou a červeným zelím

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g větších kolínek, 400 g čerstvého červeného zelí, 50 ml červeného vína, 50 ml oleje, 4 plátky anglické slaniny, 4 vejce, cukrový sirup nebo pískový cukr, vinný ocet, mletý pepř, pažitka, sůl

Recept na přípravu:

Kolínka uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se lžící oleje. Zelí očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky, vložíme do zbylého rozehřátého oleje, podlijeme červeným vínem, osolíme a podusíme doměkka. Nakonec dochutíme sirupem nebo cukrem a vinným octem, promícháme s horkými těstovinami a opepříme. Plátky slaniny rozpečeme, rozklepneme na ně vejce a necháme ztuhnout. Vejce se slaninou přendáme na jednotlivé porce těstovin a ozdobíme opláchnutou, osušenou, nadrobno nasekanou pažitkou.

Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Koprovka s vejcem natvrdo.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Boloňské špagety jsou klasika.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s chlebem.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme podle velikosti kuřete.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Kolínka se salámem

Recepty
Motto

Jídlo skvělé chuti, které přináší recept kolínka se slaninou a červeným zelím.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.