Recepty

Recepty > rajčata > kečup z rajčat

Kečup z rajčat

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kg rajčat, 25 dkg cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 150 ml vody, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce soli, 150 ml 8% octa, 3 hřebíčky, 25 dkg jablek, 10 kuliček černého pepře, 15 dkg třtinového cukru (či přepočítat množství stévie nebo javorového sirupu), špetka mleté skořice

Postup přípravy:

Do hrnce si připravíme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli. Poté přidáme ocet, cukr a všechno koření. Koření můžeme vložit do zvláštního obalu, abychom ho potom mohli bez problémů vylovit z hrnce. Zeleninu za občasného míchání vaříme do zhoustnutí (asi 1 hodinu dle vodnatosti rajčat). Poté vytáhneme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečup propasírujeme přes husté síto, nalijeme horký do připravených skleniček a sterilujeme 20 minut.

Recepty na další jídla:
Rajčatová polévka z protlaku do které přidáme pažitku nebo petrželku.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Rajská omáčka z kečupu podávaná s těstovinami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Domácí kečup postavíme na chvilku dnem vzhůru.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rajčatová marmeláda

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo kečup z rajčat.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.